کارآفرینی، فرآیند ابتکار و نوآوری و ایجاد کسبوکارهای جدید در شرایط مخاطرهآمیز از طریق کشف فرصتها و بهرهگیری از منابع است. کارآفرینان ایدههای نو را به محصول یا خدمات تبدیل میکنند و از این طریق موجب افزایش بهرهوری ، ایجاد ثروت، کاهش فقر، کاهش بیکاری و افزایش سطح اشتغال میشوند.
کارآفرینی فرآیندی پویا و مستمر است. درست است که افراد با خصوصیات و ویژگیهای ذاتی متولد میشوند، اما اشخاص، کارآفرین متولد نمیشوند بلکه از طریق تجربیات و آموزش در طول زندگی کارآفرین میشوند. معمولا کارآفرینان دو دستهاند: افرادی که در اثر تجربه و رشد در محیط مساعد کارآفرین شدهاند و یا افرادی که با آموزشهای لازم فرآیند کارآفرینی را طی میکنند. در این میان افرادی که هم تجربه دارند و هم آموزش میبینند پرسودترین فعالیتها را رهبری میکنند.
کارآفرینی مسیری است که بسیاری از انسانها در آن قدم میگذارند تا تغییری در وضع اقتصادی و اجتماعی خود و محیطشان ایجاد کنند اما در خانههای اشتغال جمعیت امام علی این مسیر برای ایجاد تغییر در خانوادههایی است که در آن به دلیل فقر اقتصادی، کودکان مجبور به کار شدهاند. کودکانی که با ایجاد خانههای اشتغال و آموزش و ورود مادرانشان به چرخهی کار، فرصت بازگشت به زندگی کودکانه و تحصیل را بازیافتهاند. حقی که طبق قانون باید تمامی کودکان از آن برخوردار باشند.
در خانههای اشتغال چه اتفاقی برای این زنان سرپرست خانوار میافتد؟ آنان که در تمامی طول زندگیشان غیر از زور و اجحاف و سرزنش نصیبی نداشتهاند، اکنون با تواناییهایشان آشنا میشوند، اندیشه، ایده، توان تولید و پیشرفت را در خود میبینند و از آنها در جهت تأمین زندگی خود و کودکانشان بهره میبرند. آگاهی و مهارتهای لازم را که با ارادهشان همراه میکنند و به یک تولیدکننده تبدیل میشوند. برخی از این مادران و زنان پس از کار در خانههای اشتغال به توانمندی ایجاد و سرپرستی کارگاه یا خانهی اشتغال مستقلی برای خود دست مییابند.
زنانی که اشتیاق یادگیری در آنان زنده میشود. سوادآموزی، فرزند پروری، زندگی اجتماعی، تعامل با دیگران و … این نیز حقی است که از این زنان دریغ شده است.
همگی انسانها میتوانند موجب ایجاد تغییر در محیط پیرامونشان باشند. یکی از راههای این تغییر، فعالیت داوطلبانه است. آیا شما هم یک داوطلب هستید؟
جهت ارتباط با خانه ایرانی خاكسفید:
٠٩٣٣٥١٥٢١٩٤
@khaksefid_ias
فرقی نمی کند برای کارهای هفتگی مان برنامه ریزی می کنیم، حساب و کتاب اقتصادی می کنیم، یا در مورد روش های جدید راه اندازی کسب و کارمان برنامه می ریزیم، به هرحال لازم است هر روز صبح هدفگذاری روزانه داشته باشیم تا مجبور به انجامشان شویم.
اگر هر روز مهم ترین اهدافمان را برای خودمان مشخص کنیم، می توانیم آن ها را اولویت بندی کنیم و ابتدا کارهایی را انجام بدهیم که از همه مهم تر هستند. این عادت کمک می کند به جای تمرکز بر روی کارهای ١٠٠ دلاری، به دنبال فعالیت های ١٠٠٠ دلاری برویم. هرچه در طول روز فعالیت های سودآورتر بیشتری داشته باشیم، موجودی حساب بانکی مان زودتر بالا می رود.